Opbouw van de school

Basisschool Aventurijn is in 2008 gestart met een kleutergroep. Er is bewust gekozen om vanuit de onderbouw de school uit te laten groeien naar de hogere leerjaren. Op deze manier dragen wij er zorg voor dat de missie en visie van Aventurijn zorgvuldig ingevoerd en geborgd worden.

Er is bewust gekozen om met maximaal 5 kleutergroepen te werken. Dit zorgt ervoor dat wij uitgroeien naar een school met naast de 5 kleutergroepen, twee groepen 3, twee groepen 4 enz. Uiteindelijk zal de school ongeveer 425 leerlingen tellen, verdeeld over 17 groepen.

Doordat alle leerjaren met een parallelgroep werken, biedt dit kansen voor de kwaliteit van ons onderwijs. Collega's kunnen van elkaar leren. Ook het samen nadenken over verbeteringen van het onderwijs draagt bij aan het zo goed mogelijk onderwijs aanbieden aan iedere leerling.