Luizenprotocol

Hoofdluis komt vooral bij jonge kinderen voor (tussen de 3 en 12 jaar) en vormt op de basisscholen een groot probleem. De school is van mening dat zowel zijzelf als de ouders een stuk verantwoordelijkheid dragen inzake de bestrijding van hoofdluis.

Het is de verantwoordelijkheid van de school een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, waardoor de verspreiding van hoofdluis zoveel mogelijk wordt beperkt.

Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om de kinderen te controleren op hoofdluis en zo nodig te behandelen. Alle kinderen krijgen van de school een luizenzak waarin zij hun jas kunnen opbergen.

Daarnaast worden de kinderen regelmatig gecontroleerd op hoofdluis. Om hoofdluis te voorkomen heeft de school een brief opgesteld over wat u kunt doen als ouder als er hoofdluis is geconstateerd. Deze kunt u hier lezen.