Aanname beleid

Gezien de grote belangstelling voor onze school werken wij met een aannamebeleid. De volgende afspraken zijn van toepassing:

• Jongere broertjes en zusjes van kinderen die al op school zitten hebben altijd voorrang bij plaatsing.
  • Kinderen kunnen worden ingeschreven vanaf de geboorte;
  • We nemen maximaal 55 kleuters per schooljaar aan. Daarna komen kinderen op een wachtlijst. De plaats op de wachtlijst wordt bepaald door de datum van (schriftelijke) aanmelding.
  • Basisschool Aventurijn staat in principe open voor elk kind vanaf vier jaar, waarvan de ouders de grondslagen en de doelstellingen van de school respecteren. Alle kinderen doen dus in beginsel altijd aan alle lessen mee.

Het aannamebeleid heeft voor de groepssamenstelling de volgende gevolgen:

• Er zijn 5 kleutergroepen. Het aantal leerlingen per groep varieert van ongeveer 20 aan het begin van het schooljaar tot maximaal 30 aan het einde van het schooljaar. (Uitzonderingen in zeer bijzondere gevallen zijn mogelijk.)
  • Vanaf de groepen 3 bestaan de leerjaren uit ongeveer 55 leerlingen. Deze leerlingen zijn steeds verdeeld over 2 parallelgroepen van ongeveer 27/28 leerlingen.

Voor het inschrijven van uw kind kunt u contact opnemen met Ellen Weel (adj.dir.) telefoon 030-2745809