Zorg voor kinderen

Basisschool Aventurijn wil zorgen voor alle kinderen. Wij willen kinderen bieden wat ze nodig hebben om zich in een doorgaande lijn te ontwikkelen. Onze zorg voor de kinderen begint in feite al bij de aanmelding. Uw kind heeft een voorschoolse periode achter de rug en dat heeft u inzicht gegeven in zijn gezondheid en in zijn sociaal-emotioneel gedrag. Wij vertrouwen erop dat u uw eventuele zorg over uw kind met de school wilt bespreken. Des te eerder wij op de hoogte zijn, des te beter wij mee kunnen werken aan oplossingen. Daarom wordt u ongeveer een maand vóór uw kind voor het eerst naar school gaat, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de leerkracht(en) van uw kind. Aan de hand van een vragenlijst proberen wij een uitgebreid beeld van uw kind te krijgen. De school houdt zich het recht na aanmelding maar voor toelating tot de school een onderzoek met betrekking tot de ontwikkeling van het kind te laten plaatsvinden. Dit gebeurt alleen met toestemming van de ouders vooraf. Eenmaal op school gezeten, proberen wij uw kind zo goed mogelijk te volgen en te begeleiden in zijn ontwikkeling.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de schoolgids onder het kopje Downloads.