Unitplein Science / techniek

Het Unitplein Science / techniek geeft de leerlingen de mogelijkheid bezig te zijn met techniek en wetenschap.
De Techniek Torens hebben hierbij een centrale rol. Deze torens is een kerndoelendekkend totaal lesconcept voor techniek in het basisonderwijs.
Het lesconcept De Techniek Torens bestaat uit 3 vrolijke opbergmeubels waarin de lessen en materialen overzichtelijk zijn opgeborgen:

Onderbouw T oren (voor groep 1 en 2),
Middenbouw Toren (voor groep 3, 4, 5),
Bovenbouw Toren (voor groep 6, 7, 8).

Er zitten voor iedere groep 10 technieklessen in, waarbij constructie, transport, communicatie en productie aan bod komen.
Daarbij zijn ook chemie, elektrotechniek en duurzame energie ruimschoots vertegenwoordigd. Ook komen de nieuwste aspecten voor techniek, onder meer: weer en klimaat, licht, spiegeling en temperatuur in het lesprogramma voor.

basisschool-aventurijn-017