Engels vanaf groep 1

Op basisschool Aventurijn leren de kinderen Engels vanaf het moment dat zij naar school komen. Hiervoor is bewust gekozen omdat aangetoond is dat juist jonge kinderen heel gemakkelijk een tweede (en zelfs een derde) taal kunnen leren. Zij kunnen dit door te luisteren, na te praten en het aanbieden van veel talige situaties. Net zoals zij zich het Nederlands hebben eigengemaakt.

Dit gebeurt bij de groepen 1 t/m 5 op een tweetal momenten per week. Eén les richt zich voornamelijk op het aanleren van nieuwe zaken, de tweede les is een herhaling dan wel verdiepende les. Naast het aanbieden van (prenten)boeken, spelletjes, versjes en liedjes, wordt er ook gewerkt met een methode om Engels te leren.

De methode waar basisschool Aventurijn mee werkt is speciaal ontwikkeld voor het aanleren van Engels aan jonge kinderen. Kinderen leren de Engelse taal vol zelfvertrouwen te gebruiken door middel van luisteren en spreken. Vanaf groep 5 wordt de kinderen ook langzaam geleerd om Engels te lezen en schrijven. Daarnaast wordt er gezorgd dat er voldoende materiaal aanwezig is om mee te werken en de Engelse taal verder te ontwikkelen.

De groepen 6 t/m 8 krijgen ook andere lessen aangeboden in het Engels. Bijvoorbeeld handvaardigheid, gymnastiek of drama. In groep 8 nemen de kinderen deel aan het Anglia examen. Ieder op zijn of haar eigen niveau.

basisschool-aventurijn-011